Стар клуб - фитнес и спа

Свободно плуване

Born to Swim

 

Дори и да не сте родени, за да плувате, чуйте това:

 

Научно изследване на Университета в Южна Каролина, направено в продължение на 30 години, изследва 40 000 човека на възраст между 20 и 90. В Университета проследяват какви  физически упражнения са извършвали хората през годините. Резултатът поразява -ПЛУВЦИТЕ са имали с 50 % по- ниска смъртност от тези, които не са тренирали нищо и дори от тези, които са тренирали джогинг. 

 

Какво повече от това? Ето още някои факти, които може би не знаете: Плуването е  единствената  „ALL INCLUSIVE“  тренировка, което означава, че от физиологична гледна точка при него се задейства сърдечно -съдовата система  и извършваме кардио тренировка, като в същото време работим за издръжливост и мускулна сила.

 

В плуването участват толкова  голям брой мускули, че сърцето и белите дробове трябва да работят много по-услилено, за да ги снабдят с кръв и кислород. Това означава, че за разлика от останалите спортове, поради неспецифичната среда и хоризонталното положение на тялото, в движението участват мускули, които няма как да се натоварят в сухоземните спортове, а горната част на тялото е натоварена не по-малко от долната ( за разлика от бягането).

 

Плуването е спортът с най-малко травматизъм. Не случайно плуването се препоръчва при всякакви възрасти и физически възможнсти, при постравамтични състояния, следоперативно възстановяване, както и като метод за релаксация.

 

Емоционалното въздействие на плуването е съвсем различно от останалите сухоземни спортове, тъй като тялото е поставено в различна от естествената му среда.Плуването освобождава отрицателната енергия  от тялото и намалява стреса.  Чудесно е след натоварените часове в офиса да се гмурнеш в басейна и да се почувстваш като делфин smiley

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО График от 10.10.18 г.